Składniki:
-4 kromki chleba wiejskiego
-(dowolna ilość) tartego ulubionego żółtego sera
-(dowolna ilość) pokrojonej w paski szynki lub kiełbasy
-masło
-kiszone lub marynowane ogórki
Sposób przyrządzenia:
Chleb posmarować obficie masłem, kanapki muszą być wysoko kaloryczne. Posypać połową sera. Na 2 kromkach chleba ułożyć wędlinę, przykryć pozostałymi kromkami. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć kanapki po 5 minut z każdej strony. Wyłożyć na papierowy ręcznik aby obsączyć z nadmiaru tłuszczu. Na każdej kanapce rozłożyć równomiernie resztę tartego sera i zapiec w gorącym piekarniku aż ser się roztopi. Przekroić kanapki na połowę. Podawać z ogórkami jako dodatkiem.
SMACZNEGO!
ONE LOVE! WEED LOVE!
Offline
Moderator
Oszamał by coś takiego . Smacznie wygląda
Offline