rastajac - 2009-02-15 14:45:48 |
Składniki: -4 kromki chleba wiejskiego -(dowolna ilość) tartego ulubionego żółtego sera -(dowolna ilość) pokrojonej w paski szynki lub kiełbasy -masło -kiszone lub marynowane ogórki
Sposób przyrządzenia: Chleb posmarować obficie masłem, kanapki muszą być wysoko kaloryczne. Posypać połową sera. Na 2 kromkach chleba ułożyć wędlinę, przykryć pozostałymi kromkami. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć kanapki po 5 minut z każdej strony. Wyłożyć na papierowy ręcznik aby obsączyć z nadmiaru tłuszczu. Na każdej kanapce rozłożyć równomiernie resztę tartego sera i zapiec w gorącym piekarniku aż ser się roztopi. Przekroić kanapki na połowę. Podawać z ogórkami jako dodatkiem.

SMACZNEGO!
|
ProfesorMerak - 2009-02-15 14:51:43 |
Oszamał by coś takiego :). Smacznie wygląda :)
|
~WdR~ - 2009-02-15 16:09:12 |
smacznie i tłusto :D
|
Gibki - 2009-02-15 19:24:15 |
Dobre na mase :P :D jutrzejsza kolacja ;)
|