rastajac - 2009-02-15 14:45:48 |
Sk³adniki: -4 kromki chleba wiejskiego -(dowolna ilo¶æ) tartego ulubionego ¿ó³tego sera -(dowolna ilo¶æ) pokrojonej w paski szynki lub kie³basy -mas³o -kiszone lub marynowane ogórki
Sposób przyrz±dzenia: Chleb posmarowaæ obficie mas³em, kanapki musz± byæ wysoko kaloryczne. Posypaæ po³ow± sera. Na 2 kromkach chleba u³o¿yæ wêdlinê, przykryæ pozosta³ymi kromkami. Na patelni rozgrzaæ mas³o i obsma¿yæ kanapki po 5 minut z ka¿dej strony. Wy³o¿yæ na papierowy rêcznik aby obs±czyæ z nadmiaru t³uszczu. Na ka¿dej kanapce roz³o¿yæ równomiernie resztê tartego sera i zapiec w gor±cym piekarniku a¿ ser siê roztopi. Przekroiæ kanapki na po³owê. Podawaæ z ogórkami jako dodatkiem.

SMACZNEGO!
|
ProfesorMerak - 2009-02-15 14:51:43 |
Oszama³ by co¶ takiego :). Smacznie wygl±da :)
|
~WdR~ - 2009-02-15 16:09:12 |
smacznie i t³usto :D
|
Gibki - 2009-02-15 19:24:15 |
Dobre na mase :P :D jutrzejsza kolacja ;)
|