Animal - 2009-02-15 18:53:00

Składniki   
Dla 6 osob:
250 g czerwonej fasoli z puszki
500 g miesa wolowego (mielone lub samemu posiekac)
2-3 czerwone papryczki chili (drobno pokrojone)
1 czerwona papryka (pokrojona w kostke)
1 cebula (pokrojona w kostke)
1 lyzka przecieru pomidorowego
2 zabki czosnku (drobno pokrojone)
2-3 puszki pomidorow (bez skory)
2 szklanki rosolu (z kostki)
100 g kukurydzy z puszki
2 liscie laurowe
bazylia, sol, pieprz, pieprz cayenn
   PRZEPIS:
Mieso podsmazyc na oliwie z cebula i czosnkiem, a nastepnie poddusic z chili, papryka, przecierem pomidorowym i cayenn. Zalac rosolem, dodac liscie laurowe i pomidory z puszki (wraz z sokiem) i gotowac pod przykryciem jakies 15-20 minut. Na koniec dodac fasole i kukurydze i pogotowac jeszcze 2-3 minuty. Doprawic sola i ewentualnie pieprzem cayenn. Udekorowac (najlepiej swieza) bazylia.
Konsystencja powinna byc dosyc gesta.
Chili con carne mozna podawac z ugotowanym na sypko ryzem lub po prostu z chlebem. Odgrzewany jest jeszcze smaczniejszy.

SMACZNEGO

Gibki - 2009-02-15 20:23:01

hmmm ;) zachęcające, trzeba wypróbowac :D

Animal - 2009-02-15 20:24:17

do tego polecam taki chlebek turecki jak do prawdziwych kebabów albo ciepła bagietkę podpieczona troszeczkę

www.undeadshadows.pun.pl www.synowiewiatru.pun.pl www.haczek.pun.pl www.percepcja.pun.pl www.hullcityafc.pun.pl